12. Lipanj 2015.
Predstavnici Caritasa posjetili poplavljena područja

Gunja, (IKA/TU) - U sklopu svog studijskog putovanja poplavljenim područjima ravnatelji i djelatnici Caritasa nad/biskupija u Hrvatskoj pod vodstvom predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka i ravnatelja HC mons. Fabijan Svaline posjetili su u četvrtak 11. lipnja Rajevo Selo, zatim Posavske Podgajce, Račinovce, Strošince te Gunju.

 

U Rajevu Selu predstavnici Caritasa obišli su lokaciju prodora savskog nasipa te održali prigodnu molitvu kod nedavno podignutog križa. Svojim dolaskom željeli su iskazati potporu ljudima u ovim krajevima.

 

U župnoj crkvi Sv. Jakova u Gunji svečano misno slavlje predvodio je biskup Mrzljak, a koncelebrirali su svećenici iz Drenovačkog dekanata kao i svećenici koji su došli s gostima. „Vi ste ostali ovdje bez svojih kuća i pretrpjeli ste veliku štetu. Mi smo tada, premda smo mali narod i nismo bogati, pokazali da suosjećamo s vama i osjećamo vaše patnje, a taj osjećaj proizlazi iz dubine naše vjere. Neka i ovaj naš današnji posjet i ovaj susret u euharistiji bude svima nama ponovno ohrabrenje da i u nama, kao i sv. Barnabi čiji spomendan slavimo, bude što više prisutna vjera i snaga Duha Svetoga", poručio je u homiliji biskup Mrzljak okupljenim vjernicima.

 

Župnik u Gunji i povjerenik za Caritas Drenovačkog dekanata Ivan Živić zahvalio je svim Caritasovim djelatnicima i volonterima uime svih vjernika iz ovog kraja na pomoći i na dolasku. „Obilježavajući nedavno obljetnicu poplave, mi smo ovdje zaključili da zatvaramo poglavlje o poplavi. Vama mogu još samo reći hvala za sve što ste učinili i što ste danas ovdje s nama bili i s nama molili", rekao je župnik Živić.

 

Nakon mise uslijedilo je zajedničko druženje s domaćinima u pastoralnom centru uz piće i kolače koje su priredile vrijedne gunjanske žene. Biskup Mrzljak tijekom obilaska podijelio je i prigodne zahvalnice ravnatelju Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivici Rebiću, ravnateljima dekanatskih Caritasa i župnicima na poplavljenim područjima. Predstavnici Caritasa posjetili su i poplavljena područja u Bosni i Hercegovini.

  Povratak na sve Vijesti