2. Lipanj 2015.
ZLATNA HARFA -  ZAPADNI OSJEČKI DEKANAT - 2015. G.

Dana 30. svibnja 2015. godine održana je smotra dječjih crkvenih zborova – ZLATNA HARFA- zapadnog osječkog dekanata u župi sv. Luke evanđeliste u Josipovcu.

 

Tema je ove Zlatne harfe – RADUJ SE - bila u skladu sa ovogodišnjom godinom posvećenog života jer nam upravo za nju poručuje papa Franjo: Htio sam vam reći jednu riječ, a ta riječ je radost. Gdje god suposvećeni, gdje god su sjemeništarci, redovnici i redovnice, gdje god su mladi, tamo je radost, tamo je uvijek radost!

 

Na smotri su sudjelovali dječji zborovi iz svih župa zapadnog osječkog dekanata.

 

1. Župa sv. Luka, ev. Josipovac

2. Župa sv. Petar i Pavao, ap. Osijek

3. Župa sv. Leopold Mandić, Osijek

4. Župa sv. Josip, Josipovac

5. Župa Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, Osijek

6. Župa Rođenja BDM, Višnjevac

7. Župa Uzvišenje sv. Križa, Osijek

8. Župa sv. Josip Radnik, Osijek

 

Susret je započeo svetom Misom koju je, uz sudjelovanje župnika iz dotičnih župa i našeg dekana mons. Adama Bernatovića, predvodio vlč. Josip Blumenšajn, župnik župe sv. Luke, ev., domaćin susreta.

 

Radostan je to bio susret kada su djeca ispunjena vjerom i ljubavlju, skladnim glasom zajedno slavila Gospodina. Oko 250-ero djece je sa svojim župnicima, voditeljima, roditeljima i ostalim vjernicima slavilo Gospodina i molilo za nova duhovna zvanja i blagoslov onih koji su se već odazvali. Nakon odmora, zajedničkog druženje i okrjepe koju su nesebično pripremili domaćini, susret je nastavljen u revijalnom stilu. Nastupio je svaki od zborova sa po dvije skladbe na zadanu temu. Radovali su se jedni drugima, podržavali pljeskom i tako doživjeli zajedništvo i ljepotu susreta u Bogu.

Kao uvod u nastup pojedinog zbora prikazane su prezentacijom sve osobe koje su se posvetile Bogu u svećeničkom ili redovničkom pozivu iz dotične župe ili su trenutno na putu posvete. Susret je završio prigodnim riječima mons. Adam Bernatović, dekan i župnik župe sv. Petra i Pavla te uručio svakom zboru priznanje za ovogodišnji nastup. Ohrabrio je svu djecu i istaknuo kako su svi prelijepo pjevali jer pjevaju svome Bogu, te zaželio da i nadalje slavimo Gospodina svojim životom i pjesmom.

Povjerenica Zlatne harfe za zapadni osječki dekanat

 

s. Branka Čutura, sestra sv. Križa

  Povratak na sve Vijesti