14. Svibanj 2019.
20190508 133210

Nauk pape Franje o pozivu na svetost

U Duhovnom centru Gospe karmelske u Krku od 6. do 9. svibnja 2019. održan je seminar za redovnice, vrhovne i kućne poglavarice, članice Hrvatske redovničke konferencije. Seminar je vodio o. Jakov Mamić, OCD, na temu: Nauk pape Franje o pozivu na svetost. Uz predsjednicu Konferencije i regionalnu poglavaricu Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb s. Anu Mariju Antolović na seminaru je sudjelovalo dvadeset vrhovnih poglavarica - ili predstavnica vrhovnih poglavarica zajednica koje nemaju vrhovnog poglavara u Hrvatskoj. 

Otac Jakov je razlažući nauk pape Franje o pozivu na svetost najprije sestrama iznio teološki govor o svetosti iznoseći što Drugi vatikanski sabor govori o svetosti. Nakon toga govorio je o devet obilježja lica svetosti posvećenog života: teocentričnosti, kristocentričnosti, pneumatološkoj crti svetosti, teologalnoj (vjera, ufanje i ljubav) crti svetosti. Zatim o kontemplativno-molitvenom sadržaju svetosti posvećenog života, o askezi posvećenog života, o apostolskoj i proročkoj crti svetosti posvećenog života, te o marijanskoj crti svetosti posvećenog života. 

U zadnjem izlaganju dr. Mamić je govorio o blaženstvima u svjetlu posvećenog života, sadržaju i hodu svetosti posvećenih osoba.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti