2. Svibanj 2019.
Jakov

U srijedu, 1. svibnja 2019., sastale smo se u Vukovaru mi, članice Družbe sestara Naše Gospe iz različitih zajednica, na godišnjem susretu koji nazivamo Dan Družbe. Provele smo ga u zahvaljivanju i spomenu na velika djela Božja i pobjedu dobra, života i nesebičnog darivanja života za druge. 
Došle smo iz Zagreba, Osijeka, Gunje, Bjelovara i Davora te smo svoj susret započele u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova gdje nas je bratski dočekao fra Ivica Jagodić. Pokazao nam je video o stradanju Vukovara u Domovinskom ratu i njegovoj obnovi nakon povratka.
U 11 sati smo sudjelovale na misnom slavlju o blagdanu zaštitnika župe sv. Josipa Radnika, u Borovu Naselju. 
U tišini i divljenju veličini Božje ljubavi koja se očitavala kroz ljudsku krhkost, pohodile  smo Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Vukovarsku bolnicu a zatim molile za sve poginule i nestale na Memorijalnom groblju i na Ovčari
U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa smo kušale kako je dobro kad sestre borave zajedno i s okusom radosti zbog doživljenih susreta krenule iz Vukovara put Aljmaša. 
U Aljmašu nam je župnik Ante Markić približio povijest i sadašnjost ovog drevnog marijanskog svetišta. Pred likom Gospe od Utočišta molile smo za cijelu Hrvatsku, za sve koji se utječu zagovoru Nebeske Majke i za one kojima je njezin zagovor u ovom trenutku najpotrebniji.

Dragom Bogu i jedna drugoj smo na rastanku mogle iz dna duše reći veliki HVALA! Zahvalnost nas ispunja i zbog susreta sa svima koje smo susrele i koji su nam bili na raspolaganju u našem pohodu Gradu heroju.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti