22. Svibanj 2019.
Radna

U Mađarskoj je od 16. do 19. svibnja 2019. održan susret kongregacija Naše Gospe koje su potekle iz istog korijena: od Kongregacije kanonikinja svetog Augustina koja je osnovana u Francuskoj u 16. stoljeću. Danas je devet kongregacija koje se prepoznaju kao "sestrične" a njihove zajednice sežu po cijelom svijetu. 
Susret je organizirala Kongregacija Školskih sestara Naše Gospe čije je sjedište u Budimpešti a odazvale su se sestre koje imaju svaoja sjedišta u iz Rimu, u Essenu u Njemačkoj, u Češkoj, Slovačkoj, Srbiji - Bačkoj i Hrvatskoj.

Radni sio susreta bio je u pastoralnom centru nedaleko Budimpešte, a sestre su bile i u cjelodnevnom pohodu samostanu i sestarskoj školi u Kaloči gdje je bila prva kuća Matica ove kongregacije u Mađarskoj. U raznolikosti povijesnih nastanaka i opstanaka, zajedničkih inspiracija u svetačkim likovima osnivatelja i obnovitelja, i danas je prepoznatljiva i živa odgojna karizma. 
U Budimpešti, koja obiluje mostovima preko veličanstvenog Dunava, sestre su se radovale jer ono zajedničko je kao most koji premošćuje odvojenost i razlike nastale uslijed raznih povijesnih okolnosti.

A Majka Marija je ona koja i danas govori: "Učinite sve što vam kaže"!

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti