29. Lipanj 2019.
Img 0650

U našem samostanu u Remetama, Bukovačka 316 u Zagrebu, održane su od 23. do 29. lipnja 2019. duhovne vježbe za naše sestre. Voditelj je bio policijski kapelan iz Policijske uprave osječko-baranjske vlč. Željko Rakošec. Sudjelovalo je 15 sestara a zadnjeg dana su im se pridružile i druge sestre da bi sa zlatojubilarkama zahvalile dragom Bogu za milost poziva i 50 godina ustrajnosti u redovničkom životu po zavjetima. To su s. Julijana Parić, s. Blandina Vešligaj i s. Zvonimira Ilić.

Misno je slavlje, na blagdan svetih Petra i Pavla, u samostankoj kapelici predvodio fra Danijel Patafta a koncelebrirali su: vlč Denis Barić, vlč Željo Rakošec i vlč. Josip Firšt, župnik iz Taborskog.

Fra Danijel je u homiliji povezao povijesni razvoj svjedočkog življenja vjere koji se najprije očitovao u mučenicima, a kasnije u povijesti u osobama posvećenog života. Potaknuo je slavljenice da svoju uronjenost u život Crkve žive u rastu prema svetosti na koju smo svi pozvani. I kad se promijene naše mogućnosti, kad dođu godine i imamo manje snage za razne vrste služenja, uvijek nam ostaje molitva i otvorenost Božjem svjetlu koje preko nas želi doći u svijet. 

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti