11. Listopad 2019.
Img 0828

U nedjelju 13. listopada 2019. na večernjoj sv. Misi u zagrebačkoj katedrali su se okupili brojni bivši i sadašnji članovi Collegiuma pro musica sacra u molitvi za osnivateljicu zbora CPMS koja je preminula 23. kolovoza ove godine i sahranjena je na Miroševcu 27. kolovoza.
Misu je predslavio povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije vlč. Jakov Rađa a koncelebrirao je kanonik mons Zvonko Sekelj i karmelićanin o. Mato Miloš.
Vlč. Rađa je u propovijedi o ozdravljenju desetorice gubavaca jasno istaknuo razliku između ozdravljenja koje su primili svih desetorica gubavaca i spasenja koje je prihvatio samo jedan. Taj spašeni je bio Samarijanac, stranac, koji je sa zahvalnošću prihvatio ozdravljenje i dopustio da ga Isus iznenadi svojim zahvatom. Nije to uzeo zdravo za gotovo.

Članovi Collegiuma su veličanstvenim pjevanjem ispunili svodove katedrale a s. Cecilija Pleša, umjetnička voditeljica Collegiuma otpjevala je dobro poznati psalam: Gospod Bog je pastir moj.
Vjernici su nakon sv. mise u predvorju mogli nabaviti monografiju koja je nastala uz 45. godina djelovanja Collegiuma: Vjera kao pjesma
Nakon sv. Mise kolegijevci su se zadržali u druženju i obnovili lijepe uspomene koje ih vezuju uz godine provedene u ovom zboru.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti