2. Studeni 2015.
Gunjanci na Krasnom

Gunjanski župnik vlč. Ivan Živić je organizirao dvodnevno hodočašće za 40 župnih suradnika u svetište Majke Božje od Krasna u Ličko - senjskoj županiji.

Na put su krenuli u noći s petka na subotu, točno u ponoć te su u subotu, 26. rujna oko pola 8 ujutro stigli na prvo odredište: u Crkvu hrvatskih mučenika gdje su nakon razgledavanja prekrasne crkve i gledanja povijesnog dokumentarnog filma o Udbini i ovom kraju imali svetu misu.

Nakon mise su posjetili grad Gospić i razgledali katedralu Navještenja Blažene Djevice Marije koja ove godine slavi 15 godina od uzdignuća na stupanj i dostojanstvo katedralne crkve.Potom su posjetili rodnu kuću i Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu. Oko pola 6 navečer su stigli u Krasno i smjestili se u hotel „Degenija“.

U nedjelju, 27. rujna su obavili pobožnost Križnoga puta a u 10 sati su bili na svetom misnom slavlju. Nakon ručka su se zaputili kući a u povratku su još posjetili i ekopark Krašograd u Pisarovini. Oko pola 10 navečer su sretno stigli u Gunju.

 

Anto Gutić

  Povratak na sve Vijesti