7. Srpanj 2015.
U subotičkoj katedrali zahvalna sv. misa

U nedjelju 5. srpnja 2015. završeno je dugo razdoblje djelovanja i boravka sestara Naše Gospe u ordinarijatu subotičke biskupije; Sestre su tu bile od 1958. godine i djelovale kako u ordinarijatu tako i u sjemeništu Paulinum. Zbog nedostatka osoblja to je područje rada sada zatvoreno i sestre: Karmela Kovačević i Marijana Đukić su premještene u samostan Anuncijata u Subotici, odnosno u samostan u Zagrebu, u Remetama.

 

Svetom misom u 10 sati mons Ivan Penzes, subotički biskup, zahvalio je sestrama koje su dio svog života provele u Subotici i molio za one koje su već pokojne. U koncelebraciji su bili: mons Stjepan Beretić, katedralni župnik, mons Andrija Anišić, fra Marijan Kovačević, vlč. Marijan Vukov, vlč. Lazar Novaković i vlč. Dragan Muharem.

 

Tog je dana bila Dječja dužijanca - zahvala za žetvu - pa je katedrala bila ispunjena djecom i odraslima u narodnoj nošnji. Mons Beretić je na početku mise sažeto prikazao povijest djelovanja sestara u Subotici te pozdravio sestre i sve sudionike i organizatore Dužijance. Nakon misnog slavlja bio je ophod oko katedrale a slavlje je završilo svečanim pjevanjem himna Tebe Boga hvalimo. Na sv. misi su sudjelovale sestre iz Zagreba i Osijeka te sestre koje žive u Subotici.

 

Za vrijeme objeda u pastoralnom centru Augustinijanum vrhovna glavarica s. Martina Koprivnjak zahvalila je svima na suradnji te preporučila cijelu redovničku zajednicu u molitve svećenika. Svoju zahvalu su izrekle i s. Karmela i Marijana koje su zadnje djelovale u subotičkom ordinarijatu i Augustinijanumu. U ime Biskupije zahvalu je izrekao i prigodne poklone sestrama uručio ekonom Biskupije vlč. Attila Zsellér.

 

s. Martina Koprivnak

 

Poveznica na video sadržaje i fotografije.

Poveznica na vijesti.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti