9. Veljača 2015.
Copyright-2014-brian-willis

Na Svjetski dan molitve protiv trgovanja ljudima, pod geslom „Sestre i braća, a ne robovi“ i na spomen svete Josephine Bakhite, zarobljenice i redovnice, 8. veljače 2015. u samostanu sestara Naše Gospe, u Primorskoj ulici, sestre su u podne molile molitvu za prestanak trgovanja ljudima.

 

Sv. Bakhita je kao djevojčica zarobljena i prodavana različitim gospodarima i nakon oslobođenja je postala redovnica, a poslije i zaštitnica svih otetih osoba i žrtava trgovanja ljudima. Molitvu su osmislile američke redovnice USCSAHT i Intercommunity Peace and Justice Center.

 

Na molitvi su sestre saznale više o životu sv. Bakhite; izmolile aktualizirani Psalam 126 sa problematikom trgovanja ljudima; upalile pet lučica koje su simbolizirale pet životnih priča žrtava trgovanja ljudima a za koje su molile nadu, mir, slobodu, dostojanstvo i snagu i na kraju iznijele molitvene nakane za žrtve, za one koji donose zakone, za one koji se bore za njihova prava i koji im pomažu.

 

Ovdje donosimo zaključnu molitvu:

 

Bože, podari nam mudrosti i snage da pronađemo i zauzmemo se za one čija su tijela, srca i duh ranjeni, tako da zajedno možemo ostvariti tvoje obećanje da ispunimo te svoje sestre i braću nježnom i dobronamjernom ljubavlju. Pošalji trgovce ljudima praznih ruku i odvrati ih od tog zla, pomozi nam proglasiti slobodu, koja je tvoj dar tvojoj djeci. Amen.

 

s. Stanka Oršolić​

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti