2. Veljača 2018.
Bjelovar

U predvečerje blagdan Svijećnice, 1. veljače 2018., okupili su se redovnici i redovnice iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, u katedrali oko svog biskupa, mons. dr. Vjekoslava Huzjakai proslavili Dan posvećenog života.

U svečanoj pjevanoj Večernjoj molitvi sudjelovali su oci franjevci, svećenici Bjelovarsko-križevačke biskupije, sestre bazilijankei sestre kćeri Božje Ljubaviiz Križevaca, sestre klanjateljice Krvi Kristoveiz Bjelovara, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskogaiz Grubišnog Polja, sestre Naše Gospeiz Bjelovara, te službenice Milosrđaiz Vrbovca.

Svetu misu slavili su zajedno s vjernicima, a pjevanje je uzveličao župni zbor pod vodstvom orguljašice gospođe Valentine Vedriš.

U propovijedi biskup je ohrabrio redovnike i redovnice za buduće dane pozvavši ih na radosno svjedočenje evanđelja ovom zbunjenom svijetu, rekavši: "Svjetlo koje čovjeka vodi je Krist Gospodin koji obasjava put u srcima apostola i ljudi. Vi redovnici i redovnice svjedočite svijetu svoju posvećenost i budite svjetlost na prosvjetljenje naroda, koje je vidio i sveti starac Šimun".

Nakon homilije redovnici i redovnice Bjelovarsko-križevačke biskupije obnovili su svoja zavjetna obećanja uz zapaljene svijeće, a na kraju mise zajedno s vjernicima izmolili su molitvu za nova duhovna zvanja.

Jedna od prisutnih sestara izrekla je svoju zahvalu biskupu i podsjetila na poruku pape Franje koji nam u dokumentu "Za novo vino nove mješine" poručuje da zajedno pogledamo što se događa u mješinama našega posvećenoga života. Pozvani smo točiti vino u čaše na radost svih, osobito najmanjih i najsiromašnijih. U našem redovničkom životu treba vladati zakon blaženstva, radosti i slobode koju nam donosi evanđelje.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti