19. Lipanj 2020.
Dsc 9247

U prostorijama Tajništva HRK u Zagrebu, u četvrtak, 18. 6. 2020. u 19 sati predstavljena je knjiga Milosrdne sestre sv. Križa s. Kriste Mijatović: "Razumijevanje i ostvarenje poslanja kod redovnica u Hrvatskoj danas" . Knjiga donosi doktorsku disertaciju s. Kriste. Mentorica joj je bila s. Thea Filipović a knjigu je izdao Glas Koncila.
U predstavljanju su sudjelovale s. Thea Filipović, s. Valentina Mandarić te mons Ivan Miklenić, glavni urednik GK. Moderatorica je bila s. Slavka Sente a za glazbeni dio bila je zadužena s. Elizabeta Perišić i Redovnički band aid.
Recenziju za knjigu napisale su prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić i prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović.
Predstavljanju su prisustvovale brojne više redovničke poglavarice i redovnice raznih zajednica. S. Krista je zahvalila svim redovnicama koje su sudjelovale u istraživanju jer bez njih ne bi bilo moguće napraviti tako vrijedan rad i dobiti tako vjerodostojne podatke koji mogu sada poslužiti onima koji se žele baviti ovom temom. 
Naglašen je velik doprinos ovog rada redovničkoj temetici kako u teorijskom dijelu tako i u iznošenju rezultata velikog istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 660 redovnica iz 24 redovničke zajednice.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti