23. Svibanj 2018.
Fra-marijan-kovaYeviY1-2

Uz rodbinu, mnogobrojne prijatelje, te osamdesetak redovnica, redovnika i svećenika pokopan je u ponedjeljak, 21. svibnja na mjesnom groblju u Cerniku fra Marijan Kovačević, svećenik franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda.

Fra Marijana su mnogobrojni vjernici iz Slavonskog Broda, gdje je bio na službi samostanskog vikara, ispratili istoga dana, sudjelujući na misi zadušnici u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva. Misno slavlje uz domaćeg gvardijana fra Klaudija Milohanovića i petnaestak svećenika predvodio je slavonskobrodski dekan Ivan Lenić.

Okrijepljen svetim sakramentima, fra Marijan je preminuo u petak, 18. svibnja u Slavonskom Brodu u 72. godini života, 55. redovništva i 46. godini svećeništva. Rođen je 16. rujna 1946. godine u Rešetarima, župa Nova Gradiška, u uzornoj katoličkoj obitelji od oca Antuna i majke Marije r. Palić. Odrastao je uz još četvoro svojih braće i sestara, najstarije Ankice-Karmele, koja je redovnica Družbe sestara Naše Gospe i na službi je u Subotici, brata Ivana, koji je preminuo kao dijete te sestru Tereziju i brata Alojzija. Otac mu je preminuo 1983., dok mu je majka živa i ima 93 godine.

djos.hr 

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti