23. Lipanj 2018.
P6224619

U petak 22. lipnja 2018. hodočastile smo u Slavonski Brod u svetište "Gospe od "Spremne/Brze pomoći"!

Župnik vlč. Ivan Lenić dočekao nas je u svom stilu velikodušno, srdačno i s dubokom duhovnom porukom. Nakon gostoljubivog dočeka u crkvi nam je progovorio o početku štovanja Gospe od Brze pomoći. Prošle je godine obilježeno 60 godina od početka njenog štovanja u Hrvatskoj za koje su zaslužne sestre Uršulinke.
Mnoge su duhovne plodove osjetili brojni hodočasnici koji dolaze svakog 8. u mjesecu. I mi smo se u molitvenom ozračju utekle Gospi, proslavili sv. misu u njenom svetištu i to uz još dvojicu dragih prijatelja Družbe: bivšeg i sadašnjeg župnika iz Gunje, vlč. Matu Matasovića i vlč Ivana Živića koi su bili u koncelebraciji i ostali s nama u bratskom zajedništvu.
Popodne smo pohodile Župu blaženog Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu koja je utemeljena 2009. godine. Župnik vlč. Tomislav Ćurić nam je približio okolnosti i tijek rađanja Župe i žive župne zajednice. Molitvom pred relikvijama Blaženika te ugodnim druženjem sa nekoliko zauzetih župljanki oprostile smo se od privremenog liturgijskog prostora Župe te kratko posjetile novi pastoralni centar koji će, ako Bog da, biti otvoren početkom srpnja ove godine.
Zahvalne i radosne zbog međusobnom susreta sestara iz svih zajednica iz Hrvatske i obogaćene susretima i trenucima duhovnog iskustva, vratile smo se svojim zajednicama.
 

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti