21. Lipanj 2014.
Brinjea2

U nedjelju, 15. lipnja, na blagdan Presvetog Trojstva, služena je sveta misa u restauriranoj kapeli Presvetog Trojstva na starom gradu Sokolcu u Brinju. Svečana sveta misa na kojoj se okupilo mnoštvo župljana održana je u 11 sati, a svetu misu je služio brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić. Svečanoj svetoj misi u restauriranoj kapeli Presvetog Trojstva prisustvovao je i brinjski načelnik Zlatko Fumić sa suradnicima.

Svečanu svetu misu u kapeli Presvetog Trojstva dodatno je uveličao nastup zbora „Collegium pro musica sacra“ iz Zagreba. „Collegium pro musica sacra“ je ansambl crkvene glazbe iz Zagreba koji djeluje od 1972. godine. Na natjecanjima hrvatskih, europskih i svjetskih mješovitih zborova su osvojili brojne nagrade, a često nastupaju diljem Lijepe naše i inozemstva.

Ansambl izvodi i promiče sakralnu glazbu svih stilova i povijesnih razdoblja, od gregorijanskog korala do suvremenih autora. Po završetku svete mise, zbor „Collegium pro musica sacra“ je dodatno razveselio okupljene župljane Brinja sa kratkim koncertom sakralne glazbe.                        

                  A.M./LO

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti