27. Kolovoz 2014.
Ivan-zivic

Župna zajednica sv. Jakova apostola je doživjela u nedjelju, 24. kolovoza osobito snažan trenutak u životu župne zajednice. Od Nadbiskupa smo primili novoga župnika u osobi prezbitera velečasnog Ivana Živića to je još jedan mladi svećenik koji je došao u svoju prvu župu. 

 

Velečasni Živić je rođen 1980. godine u Sikirevcima. U Đakovo je završio teološki studij te ga je 2011. godine za svećenika zaredio nadbiskup u miru mons. Marin Srakić. Dvije zadnje godine je bio župni vikar u župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Nadbiskup Đuro Hranić je na svečanoj svetoj misi u 11 sati zahvalio Gunjancima na otvorenosti i spremnosti da prime novoga župnika. Član Pastoralnog vijeća župe gosp. Stipica Mišura pročitao je Dekret župnikova imenovanja župnikom župe sv. Jakova apostola u Gunji od 14 srpnja 2014. godine. Potom je novi župnik pred župnom zajednicom obnovio obećanja koje je dao prilikom svoga svećeničkoga ređenja odgovarajući na pitanja biskupa Hranića.

 

Gospođa Marijana Markoljević je u ime svih župljana iskazala dobrodošlicu novom župniku te mu uručila prigodan poklon. A poklon je na kraju svetog misnog slavlja dobio i nadbiskup Hranić. On je svoj poklon, punu košaru slatkih darova, dao otvoriti i odmah po završetku mise podijeliti vjernicima. Anto Gutić

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti