1. Srpanj 2024.
448969463 915709213931019 5823059481030257891 n

Danas je u našoj župi bilo svečano i raspjevano. Na svetoj Misi na poseban smo način u molitve stavili naše časne sestre, Sestre Naše Gospe, koje već 23 godine djeluju u našoj župi. Posebnu zahvalu uputili smo našoj sestri Dubravki koja danas slavi veliki jubilej – 50 godina redovničkog života. Na početku Mise kratko smo se prisjetili njezinog životnog puta od rođenja u Subotici do danas. Posebno smo joj zahvalili za veliki broj djece i mladih koje je pripremala za svete sakramente, a nadasve za glazbene talente koje je prepoznala u našoj djeci te ih uvela u svijet glazbe učeći ih svirati. Na kraju svete Mise djeca orguljaši koje je ona naučila svirati zahvalili su joj i predali svoj poklon.

U ime Župe riječ zahvale uputila je vjeroučiteljica Ljerka Furić.

" Dragi župljani, danas prilikom dolaska u crkvu sigurno ste primijetili kako je naš oltar okićen na jedna poseban način. Djeco, koja se brojaka nalazi ovdje? Što mislite, jel to veliki broj? Itekako veliki! Ili možda pod školski znači da je netko prošao sa 5,00? Slažem se s vama! To je veliki broj, a može označavati i prolazak s 5,00. No, danas ovaj broj označava jedan veeeliki jubilej, veliku godišnjicu i to 50 godina redovničkog života jedne nama jako poznate i drage osobe.A to je naša sestra Dubravka! Zato danas na ovoj svetoj misi želimo na poseban način u svoje molitve staviti naše časne sestre, Sestre Naše Gospe,  koje već 23 godina djeluju i rade u našoj župi na dobrobiti svih nas vjernika. A posebno želimo zahvaliti sestri Dubravki koja je jučer sa svojim sestrama u Remetama proslavila svoj jubilej - 50 godina redovničkog života. Stoga joj od srca, u ime svih vjernika, djece i mladih ove župe želim čestitati taj veliki jubilej.

Draga sestro Dubravka! Proslavom ovog svečanog jubileja želimo na kratko zastati i prisjetiti se vašeg životnog puta. Prije 50 godina, polaganjem svojih prvih redovničkih zavjeta započeli ste svoj redovnički hod u zajednici Sestara Naše Gospe.Sestra Dubravka rođena je u Subotici (1955. g.) od oca Vinka i majke Milke. Na krštenju je dobila ime Anica. Nakon završene osnovne i srednje škole u kolovozu 1970. godine dolazi u Zagreb u kandidaturu i postulaturu. A u  novicijat je ušla 1972. godine gdje dobiva ime s. Dubravka. Prve zavjete je položila 4. kolovoza 1974. godine u Remetama u Zagrebu. Nakon položenih prvih zavjeta upisuje Katehetski institut i Institut za crkvenu glazbu.  Po završetku studija ´78. godine odlazi u Garešnicu gdje služi kao katehistica i orguljašica. Godine1980.  ponovno je vraćena u Remete gdje kod otaca Karmelićana predaje vjeronauk i orguljašica je u crkvi Majke Božje Remetske do ´84. odakle je ponovno premještena u Garešnicu gdje ostaje godinu dana, a potom dobiva premještaj u Gunju gdje je bila do 1990. godine. Tada je ponovno vraćena u Zagreb u Župu svetog Blaža gdje uz katehezu i sviranje vrši sakristantsku službu i gdje je bila kućna poglavarica i vrhovna savjetnica u dva mandata. Nakon 19 godina u Zagrebu  ponovno je došlo vrijeme za premještaj. Godine 2009.  premještena je u jedno malo, ali veselo i raspjevano selo u Slavoniji, premještena je u naš Davor gdje i danas živi i radi već punih 15 godina.

Draga Sestro, vjerujemo kako nije  jednostavno živjeti punih 50  godina redovničke zavjete, znamo kako to sa sobom nosi velika odricanja, osobito u ovo današnje vrijeme koje ne razumije vrijednosti poslušnosti, siromaštva i čistoće, ali ljubav prema Bogu i bližnjima Vama daje motivaciju za to. Posebno smo Vam zahvalni za veliki broj djece i mladih koje ste odgojili i pripremili za svete sakramente, a posebno za glazbene talente koje ste prepoznali u našoj djeci i nije vam bilo teško odvojiti svoje vrijeme kako biste ih uveli u svijet glazbe jer znate da mi Davorci volimo pivat i da nam misa nije svečana ako netko na njoj ne zasvira. Sestro, hvala Vam za 50 godina redovničkog života i najiskrenije čestitke u ime cijele župne zajednice  s molbom da vas dragi Bog čuva i obdari svojim darovima, a najviše zdravljem, mirom i strpljenjem. Ostanite uvijek nasmijani, vedri i veseli i čestitamo Vam prvih 50 godina vaših redovničkih zavjeta! Neka vas i dalje u vašem životu prati zagovor svetog Jurja i Blažene Djevice Marije Kraljice  i neka vas dragi Bog čuva i blagoslovi."

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti