1. Travanj 2014.
06

U župi Ime Marijino Oštra Luka-Bok, blizu Orašja, u subotu, 29. ožujka 2014., na poziv župnika u župi Imena Marijina Oštra Luka-Bok preč. Bartola Lukića, dvadesetak djevojaka se odazvalo na duhovnu obnovu koju su organizirale s. Vianea Pezer i s. Stanka Oršolić, članice Družbe sestara Naše Gospe- Zagreb, s temom „Na slobodu pozvane“.

Nakon kratkog predstavljanja sudionica, motivacijom vezivanja nogu i ruku, bile su potaknute približiti si sam pojam slobode. Susret su nastavile zanimljivim radom kroz prezentaciju u kojoj su se pobliže upoznale s parezijom, pojmom vezanim uz ostvarivanje kršćanske slobode, a imale su priliku nešto čuti o povijesti Družbe sestara Naše Gospe. Nakon toga je s. Vianea pobliže objasnila riječi sv. Pavla kroz individualni rad i rad u skupinama, gdje su trebale predstaviti plodove Duha Svetoga. U tim aktivnostima su preispitale svoj duh, i u ovom korizmenom vremenu se pripremile za nadolazeći Uskrs.

Susret su privele kraju u unutrašnjosti crkve gdje su učile korake za biblijski meditativni ples te uz ples i meditaciju, kao Marija, veličale Boga. Druženje je završilo Svetom misom i zajedničkim fotografiranjem da ovo druženje ostane u lijepom sjećanju.

„Sestre su nam se na prvi dojam svidjele, a tijekom susreta su nam ponudile razne čestitke, razglednice i ostale radove koje su za nas pripremile ostale sestre iz samostana i ovom prilikom im se želimo od srca zahvaliti.

 

Iako smo pomalo skeptično pristupile susretu, ostale smo oduševljene programom koji nas je uistinu duhovno obnovio i pripremio za nadolazeće vrijeme ali i koji bi isto tako u nekoj od nas mogao probuditi jednog dana želju da se neke od nas i same odvaže na Božji poziv. Još se jednom želimo zahvaliti s. Stanki i s. Vianei i nadamo se da će nas uskoro ponovno posjetiti“, kazala je Oršolić Kristina jedna od sudionica duhovne obnove. (kta)

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti