9. Lipanj 2016.
Pogled na katedralu

Tijekom svečanog misnog slavlja povodom jubilejskog hodočašća dvaju osječkih dekanata u đakovačku prvostolnicu 5. Lipnja 2016. podijeljene su potvrdnice polaznicima VIII. generacije Škole za župne suradnike osječke regije.

Predstojnik Škole, dr. Stanislav Šota održao je uvodni govor, a potom je potvrdnice podijelio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Školu je završilo 23 polaznika, 8 za smjer animatora/suradnika u katehezi nižih razreda; 7 za animatora/suradnika u pastoralu braka i obitelji te 8 za animatore/suradnike u izvanliturgijskim molitvenim slavljima. 
Dr. Šota čestitao je polaznicima VIII. generacije na ustrajnosti, jer su tijekom dvije godine za Školu izdvojili 24 subote odnosno 192 sata. Redovito su pohađali predavanja i vježbe te uspješno položili predviđene ispite i napisali završni rad.

 

Zahvalu je uputio i profesorima na Školi, kao i tajnici Katici Filipović te koordinatorici polaznika VIII. generacije, Silviji Mašaberg. Čestitku polaznicima uputio je i biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. prof. dr. Vladimir Dugalić u svom pozdravnom govoru prije početka misnoga slavlja te nadbiskup Hranić u svojoj homiliji. 

 

Prisutnim je hodočasnicima, njih oko 3.000 iz dvaju osječkih dekanata, predstojnik Šota pojasnio da Školu za župne suradnike pohađaju oni koji žele bolje upoznati teologiju, život i poslanje Crkve s posebnim naglaskom na produbljenje osobne suodgovornosti. Program Škole obuhvaća temeljnu teološku, pastoralnu i duhovnu formaciju, nakon koje je moguće angažirati se i sudjelovati u evangelizacijskom životu župne zajednice. 

 

Potvrdnice je primila i članica naše Družbe s. Marija Jerković koja djeluje u Župi Uzvišenje sv. Križa u Osijeku. Iskreno joj čestitamo i želimo plodno djelovanje u župnom pastoralu na korist svih kojima je poslana. (IKA/TU)

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti