20. Prosinac 2017.
Medalja Grada Zagreba za sestru Samuelu Premužić

Za iznimmo umijeće u stvaranju božićnih jaslica izloženih na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio je danas u palači Dverce Medalju Grada Zagreba sestri Samueli Premužić.

Vi se držite gesla pape Franje za prvi svjetski dan siromašnih „Ne ljubimo riječima, već djelima“. Svojim sjajnim djelima Vi ljubite ovaj narod – Vi ste donositelj radosti, rekao je gradonačelnik Bandić te joj se zahvalio što svojom izložbom u crkvi sv. Blaža pridonosi sjajnom uspjehu Zagreba koji je po treći puta zaredom osvojio prestižnu titulu kao najljepša adventska destinacija.

Sestra Samuela zahvalila se gradonačelniku Bandiću na Medalji Grada Zagreba, ali i na svemu što čini za Crkvu i Zagreb. "Želim zahvaliti dragom Bogu za dar života, dar zvanja i dar darivanja što mi je usađeno od djetinjstva i što želim dijeliti sa svima."

Kratki osvrt na rad s. Samuele Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe dao je mons Zlatko Koren koji je rekao kako je ona poznata po izradi božićnih jaslica i božićnog nakita od prirodnih materijala koji se izlažu na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Veliko umijeće s. Samuele istaknuto je na prestižnoj jasličarskoj smotri 100 Presepi u Rimu, a posebno mjesto zauzeo je Betlehem Anđeoska štalica u dvorani Pavao VI. Godišnje izradi 100-tinjak jaslica, a u životu ih je napravila više od tisuću i sve ih je darovala.

Svoj veliki doprinos svečanom činu dala je s. Ceclija Pleša, članica naše Družbe, otpjevavši "O antifone" koje su lijepom prostoru u palači Dverce dale vjerski ugođaj. Ti kratki zazivi kojima bogoslužje Crkve u večernjoj molitvi časoslova uokviruje Marijin hvalospjev »Veliča« progovaraju o naravi iščekivanoga Mesije i odlična su priprava za Božić i božićno vrijeme.

Rad sestre Premužić može se razgledati do 3. veljače 2018. u crkvi sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64, na izložbi Toplina Božića, a u okviru Adventa u Zagrebu

Preuzmite dokument:

  Medalja za sestru samuelu (9)   (244.99 KB)
 

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti