23. Studeni 2015.
Koncert uz blagdan sv. Cecilije

U retfalačkoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa tradicionalni godišnji, svečani koncert uz blagdan zaštitnice crkvenog pjevanja sv. Cecilije, održali su župni zborovi uz ravnanje Evice Sočković, redovnice Družbe Sestre naše Gospe.

Nakon večernje mise koju je predvodio župni vikar Ivan Stipić, repertoar duhovnih pjesama otvoren je skladbama „Daruj nam mir“ i „Dođite k meni umorni“ u izvedbi Dječjeg zbora, klavijatursku pratnju Ivone Kovač i violinistice Ane Rakitić.

Zbor mladih otpjevao je pjesme „Tvoja za sva vremena“ i „Sveti plam“ uz svirku Monike Tomin na klavijaturama i Bernarde Berišić na gitari. Veliki župni zbor predstavio se publici pjesmama „Gospod Bog je pastir moj“ i „Ave Maria“ uz pratnju Ivane Muha na klavijaturama, a završnu skladbu „Molitva“ izveli su svi zborovi praćeni pljeskom publike na koru i u crkvi.

Odlično uvježbanim pjevačicama i pjevačima za izvedeni repertoar, posebice Evici Sočković koja godinama vodi generacije župnih zborova, čestitao je župnik Pavo Vukovac, a slavlje je nastavljeno druženjem uz trpezu u župnom prostoru.

Nevenka Špoljarić

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti