28. Ožujak 2011.
Skupna-mala1

Dana 26. ožujka 2011.  sestre: Edith Budin, Justina Šišić, Stanka Oršolić, Ana Bečeheli, te postulantica Marica Jerković, održale su duhovnu obnovu za djevojčice i djevojke u župi Svetog Jurja i Marije Kraljice u Davoru.

Susret se odvijao po grupama. U prijepodnevnim satima okupile su se djevojčice od 4. do 7. razreda, njih 47. Zajedno sa sestrama prošle su jedan hod kroz korizmu, Vazam (Vazmeni ciklus), pisale molitvene nakane koje su pročitane za vrijeme svete mise. Da bi mogle obradovati svoje najbliže u vrijeme Uskrsa učile su izrađivati prigodne darove: košulju od salveta i zečića na kvačici.

U poslijepodnevnim satima okupile su se djevojke 8. razreda i srednje škole, njih 37. Njihov hod kroz korizmu završio je pobožnošću križnog puta.

Tko su Sestre Naše Gospe (povijesni prikaz)? Što je redovništvo i zašto uopće postoji? Koja je njihova karizma (apostolsko djelovanje) ? Što je to redovnička formacija i u koliko se etapa odvija? Kako protječe dan u redovništvu? Odgovore na ova pitanja sestre su  dale kroz kratka predavanja i prezentaciju pod naslovom "Nikad ispričana priča o nama". Nastojale su djevojkama približiti duh naše Družbe  i smisao našeg života.

Duhovna obnova završila je svetom misom koju je predvodio župnik vlč. Goran Kovačević. Zahvalio je sestrama koje su odvojile svoje vrijeme, došavši iz Bjelovara, Osijeka i Zagreba. Vjeruje da će duhovna obnova donijeti promjene u dječjim dušama te se koja možda i odvaži krenuti putem redovništva.

Svoju priču u župi Davor sestre Naše Gospe  započele su pričati 16. kolovoza 2001. kada su došle na poziv svećenika Marijana Đukića, tadašnjeg župnika. Ove godine navršava se 10. godina našeg djelovanja u župi. No, našoj priči nije kraj. Živjet će i djelovati onoliko koliko Bog dopusti, u nadi da će biti djevojaka koje će nam se pridružiti i nastaviti pričati „nikad ispričanu priču o nama“.                                                    s. Vianea Pezer

Pogledajte galeriju slika
  Povratak na sve Vijesti