4. Kolovoz 2018.
ZajedniYka

U crkvi Majke Božje Remetske je 4. kolovoza 2018. s. Marija Jerković, za vrijeme sv. mise u 11 sati, izrekla svoj neopozivi DA Bogu po doživotnim redovničkim zavjetima u Družbi sestara Naše Gospe.
Misi je predsjedao vlč Robert Almaši, župni vikar iz crkve sv. Petra i Pavla u Osijeku, a koncelebrirali su donedavni župnik sv. Blaža mons Zvonko Sekelj i sadašnji župnik sv. Blaža mons Zlatko Koren. U koncelebraciji su bila dva karmelićaniina: o. Stjepan Vidak, prior remetskog samostana i o. Zvonko Martić, prior samostana sv. Ilije u Buškom Blatu, koji je od 29. 7. do 4. 8. održao u samostanu na Bukovačkoj 316 duhovne vježbe za sestre.
Uz brojne časne sestre, slavlju su nazočili članovi obitelji s. Marije i hodočasnici Gospi Remetskoj.

S. MARIJA (Marica) JERKOVIĆ, rođena je u Kulini (Derventa), BiH. U Zagrebu je živjela i radila do listopada 2010. kad je primljena u samostan sestara Naše Gospe u Zagrebu, Primorska. U novicijat je ušla 5. 8. 2011. a prve redovničke zavjeta položila je 4. 8. 2012. u Zagrebu. Godinu dana je bila u Zagrebu, u kući Matici a onda je u kolovozu 2012. premještena u Osijek, na službu sakristanke u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa i ostale poslove u dogovoru s kućnom poglavaricom. Završila je u Osijeku Školu za župne suradnike i od 2015. predaje župni vjeronauk. U kolovozu 2017. premještena je u župu sv. Blaža u Zagrebu na službu sakristanke u župnoj crkvi i vjeroučiteljice u župnoj katehezi.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti