18. Prosinac 2015.
Božićni susret redovnica s kardinalom Bozanićem

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 18. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s redovnicama, vrhovnim, provincijalnim i kućnim poglavaricama ustanova posvećenog života, družbi apostolskog života i svjetovnih ustanova.

Susretu je prisustvovao i pomoćni biskup Valentin Pozaić. Pozdravni govor uime svih redovnica uputila je s. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe služavke Maloga Isusa. Naše življenje posvećenog života, rekla je s. Radek, nije izdvojena ili marginalna stvarnost, već u svojoj cjelovitosti pripada crkvenom životu i svetosti Crkve. Kazala je kako su sestre svjesne da Crkva i društvo u kojem žive, od njih očekuju posebni doprinos u molitvi i djelima apostolata, te da i danas nastoje biti proročki znak Očeva milosrđa. Premda se mnogima čini, smatra s. Radek, da smo previše zatvorene u našim samostanima, znajte da naše poslanje, naša ljubav i briga za Crkvu, njezine Pastire, svećenstvo i vjerni puk nije umanjena. Život i oblik mnogih naših samostana u Zagrebačkoj nadbiskupiji danas poprima sve više geslo sv. Benedikta: “Moli i radi”, zaključila je.

Dok vas gledam ovdje okupljene, mogu samo pred Bogom zahvaliti za vašu službu i svjedočenje u našoj Crkvi. Ljudi vas vole, naš narod vas voli, naši vjernici vas vole, budite toga svjesne, istaknuo je kardinal Bozanić.

Napominjući da grad Zagreb ima posebnu milost i blagoslov što je u svoje okrilje primio tolike redovnice, pozvao ih je da budu još otvorenije za djelovanje kako bi još više bile tamo gdje ih Bog želi. Kardinal se osvrnuo i na skoru kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca, čiji nam je život, kako je rekao, primjer pouzdanja u Boga.

Neka ova Godina milosrđa bude godina u kojoj ćemo pročišćivati našu sliku o Bogu jer promatrajući Božje milosrđe mi ispravljamo i sebe. Tu je puno posla za svakoga od nas, za naše zajednice, za cijelu Crkvu, zaključio je kardinal, čestitavši redovnicama Božić i blagoslovljenu novu, 2016. godinu, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

IKA

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti