11. Svibanj 2024.
20240510 070621 - kopija (2) predloYka

U Kući matici, Primorska 20, Zagreb, 10. svibnja 2024. godine, prigodom blagdana  bl. Marije Terezije od Isusa Gerhardinger, svečano euharistijsko slavlje  predvodio je bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak.

U svojoj homiliji istaknuo je, kako je bl. Terezija Gerhardinger svoje uporište i čvrsti oslonac imala u Gospodinu. Vjerom je živjela siromaštvo za svijet a bogatstvo za Boga. Bogatstvo za Boga je služenje čovjeku, a za nju je to bilo služenje siromašnoj djeci. U vjeri je odvažno i hrabro prevladavala sve teškoće svojega vremena. Snagom Duha krenula je u otvaranje škola što nije bilo nimalo lako i tražilo je od nje veliki napor i strpljivost. Uz sve poteškoće, znala je što hoće. Bila je svjesna svog poslanja. Znala je da su djeca bila zanemarena u kućnom i duhovnom odgoju pa je s puno ljubavi i požrtvovnosti darovala svoje vrijeme odgajajući i poučavajući u školi. Nije se žalila, a ni štedjela.  

I vi, Sestre Naše Gospe, u današnje vrijeme, imate svoje poslanje. Kao što je Terezija bila ispit savjesti za svoje vrijeme, tako i vi u današnje vrijeme individualizma budite znak duhovnog optimizma i snaga zajedništva koje svjedoči za Boga. Odreći se sebe znači, prionuti uz Krista, prionuti uz križ i sebe prepoznati u Kristu.  

Molimo zagovor bl. Terezije Gerhardinger, da vršimo poslanje i prigrlimo svoj dio odgovornosti za boljitak Crkve i društva u kojemu živimo.

Srdačno Vam čestitam blagdan i želim da duh i karizma koju je ona živjela, živi u vama i u svima onima kojima ste poslane.

Nakon sv. mise imali smo zajednički doručak i ugodno druženje, što je vidljivo na fotografijama koje Vam šaljemo.

Pozdravljamo i molimo za sve pratitelje naše zajednice!

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti