11. Svibanj 2018.
080518 vjedra os-161-kopiraj

Kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva vjeroučenika Đakovačko-osječke nadbiskupije „VjeDra“ 2018., održana je 8. i 9. svibnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek na temu „Opći poziv na svetost – posvećeni život“ te „Ekumenizam – kršćani na putu dijaloga“. U radosnom ozračju prvoga dana okupili su se osnovnoškolci – 21 skupina iz cijele nadbiskupije, a drugoga dana s 12 različitih prikaza predstavili su se srednjoškolci.

Družbu sestara Naše Gospe predstavili su učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Vinkovci sa svojom vjeroučiteljicom Nevenkom Iličić i uz pomoć s. Vianee Pezer.

Smotru je organizirao Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije zajedno s Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO) Podružnica Osijek u suradnji s Vikarijatom Osijek te Zdrugom katoličkih skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije. 
U program su uvele predstojnica Katehetskog ureda dr. Teuta Rezo i viša savjetnica za vjeronauk pri AZOO Ankica Mlinarić, dipl. teolog. Pojasnile su kako je prva tema smotre Opći poziv na svetost – Bogu posvećeni život odabrana jer ove godine više redovničkih zajednica prisutnih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji obilježava značajne obljetnice: Sestre milosrdnice s. Vinka Paulskog obilježavaju 400 godina vinkovske karizme, Milosrdne sestre Sv. Križa 150 godina života i djelovanja u Hrvatskoj, Karmelićanke BSI 100 godina od dolaska u Hrvatsku, a Služavke Malog Isusa – 100 godina osnutka Zagrebačke provincije. Druga tema – Ekumenizam – kršćanin na putu dijalogapratila je ovogodišnju Vjeronaučnu olimpijadu, a potaknuta je 500. obljetnicom Reformacije.

Nakon susreta u Vikarijatu, vjeroučenici iz Vinkovaca su posjetili zajednicu sestara Naše Gospe u Osijeku.

Galerija slika:

  Povratak na sve Odgojno obrazovne aktivnosti