19. Siječanj 2015.
Bjelovar-mol-za-jedinstvo

Bjelovar, (IKA) - Svečanim misnim slavljem u bjelovarskoj katedrali Svete Terezije Avilske koje je u nedjelju 18. siječnja predvodio biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak, počela je molitvena osmina za jedinstvo kršćana u toj biskupiji.

 

Na misi su koncelebrirali mons. Stjepan Ptiček, generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije, preč. Josip Stipančević, ekonom te vlč. Branko Fresl, kapelan.

 

Misnom slavlju je prisustvovao i Predrag Gazibara, pastor evangeličke crkve u Velikim Zdencima a koja se nalazi na području Bjelovarsko-križevačke biskupije.

 

U prigodnoj propovijedi biskup je napomenuo da jedinstvo svih kršćana nije nikakav projekt, ili ideja niti se može postići samo ljudskim naporima. To je osoba Isusa oko koje se svi okupljamo. Napomenuo je da nikada ne smijemo smetnuti s uma da su naši planovi i dogovori besplodni ako Gospodin nije taj koji nas okuplja. Biskup je pozvao vjernike da se ovaj tjedan na poseban način sjete moliti za jedinstvo svih kršćana.

 

Na kraju misnoga slavlja okupljenima se obratio i pastor Gazibara. Istaknuo je porast broja iskazivanja mržnje prema vjernicima i onima koji žele javno ispovijedati vlastitu vjeru.

  Povratak na sve Vijesti