20. Prosinac 2017.
Img 6307 m

Božić je blagdan Božje dobrote

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 20. prosinca 2017. godine u Nadbiskupskom dvoru s časnim sestrama, vrhovnim, provincijalnim i kućnim poglavaricama Ustanova posvećenog života, Družbi apostolskog života i Svjetovnih ustanova na području Zagrebačke nadbiskupije.

U ime svih redovnica grada Zagreba prigodnu riječ uputila je s. Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove i predsjednica Hrvatske redovničke konferencije, koja je na početku izrazila radost i zahvalnost Bogu zbog poboljšanja Kardinalova zdravstvenog stanja. Molile smo za Vas i molimo da Vas Gospodin prati svojim blagoslovom i udijeli Vam potrebnu snagu za Vašu važnu i zahtjevnu službu u našoj zagrebačkoj Crkvi – kazala je s. Antolović.

Čestitala je Kardinalu 20. obljetnicu njegove nadbiskupske službe, ističući kako su mnogi veliki događaji obilježili protekla dva desetljeća, među kojima valja izdvojiti onaj najvažniji – sazivanje, pripremu i održavanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Tema Sinode „Hodimo u novosti života“, nastavila je s. Antolović, odjekuje u našoj stvarnosti kao jaki poziv i poticaj na obnovu i traženja novih putova i načina za svjedočenje i naviještanje Radosne vijesti u svijetu u kojem živimo. Novost u kojoj trebamo hoditi i koju smo pozvani naviještati i živjeti kao kršćani, a na poseban način kao posvećene osobe, uvijek je nova, iako u ljudskim kategorijama mjerenja stara više od 2000 godina.

Naglasila je kako većina redovničkih zajednica živi među narodom i s narodom te da sestre svake Družbe nastoje otkrivati načine kako odgovarati na potrebe ljudi, a pritom posebnu pozornost posvećuju služenju najpotrebnijima i onima koji su na rubu.

Osjećamo da kao crkvena zajednica trebamo više zajedničkog razmišljanja, molitve i planiranja te traženja odgovora i suradnje na svim razinama – zaključila je s. Antolović.

U svom je prigodnom obraćanju kardinal Bozanić rekao kako je Božić blagdan Božje dobrote, navještaj da je Bog dobar te da toga trebamo biti stalno svjesni i otuda neprestano polaziti. Jer ako polazimo od toga, onda je i naš odnos prema sebi samima i prema drugima drukčiji – zaključio je kardinal Bozanić.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti