15. Travanj 2014.
Pisanica-samuela

U sklopu izložbe "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" koja je u tijeku u etno kući Materina priča u centru Zagreba, izložena je najveća uskrsna pisanica koju je izradila sestra Samuela Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe iz Zagreba.

Pisanica je izrađena ručnim radom od prirodnih i recikliranih materijala, prvenstveno od kukuruzne komušine, a prikazuje detaljno izrađene motive Posljednje večere i Križnog puta. Pisanica će u Hrvatskoj kući Materina priča biti izložena do subote, 19. travnja, svakim radnim danom od 10 do 14 i od 17 do 20 sati.
U sklopu izložbe "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" svoje ručno i tradicijski oslikane pisanice izlažu i Mađari, Ukrajinci, Slovenci, Poljaci, Česi, Albanci, Makedonci te Rusini.


Ravnateljica Hrvatske kuće Materina priča pozvala je građane da posjete tu etno kuću te da upoznaju hrvatske tradicionalne običaje proslave Uskrsa, kao i običaje naših nacionalnih manjina.


Izložbu "Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba" pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića zajednički organiziraju Hrvatska kuća Materina priča u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, a ulaz na izložbu je besplatan.

  Povratak na sve Vijesti