9. Studeni 2014.
Hvala1

S radošću prihvaćajući želju pape Franje da 2015. godina bude Godina posvećenog života, hrvatsko se redovništvo odlučilo intenzivnije predstaviti javnosti.

 

Jedan od posebno zanimljivih projekata je snimanje redovničke himne "Hvala redovnika", koju izvodi Redovnički bend aid. Pjesmu prati i video-spot koji se ovih dana snima u Zagrebu. Veći dio spota snimljen je u subotu, 8. studenog u dvije zagrebačke crkve: crkvi svetog Vinka Paulskog u Frankopanskoj ulici i blaženog Augustina Kažotića na Peščenici.

 

Za bend aid održane su dvije audicije, a na sudjelovanje u jedinstvenome pjevačkom projektu odazvalo se više od stotinu redovnika i redovnica iz cijele Hrvatske. U stručnome ocjenjivačkom povjerenstvu koje je odabralo članove zbora i soliste bili su glazbenici Toni Eterović, Željka Marinović i Vinko Karmelić.

 

Solističke dionice snimljene su u studiju Tonija Eterovića, a snimljene su i zborske dionice te video-spot autora Matka Petrića. Teskt za himnu "Hvala redovnika" napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu će odsvirati instrumentalisti, a CD/DVD izdat će zajedno Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica i Laudato.

 

Svečana promocija je u srijedu 26. 11. 2014. u dvorani Vijenac na zagrebačkom Kaptolu u 19.00 sati.

Laudato.hr

  Povratak na sve Vijesti