15. Svibanj 2023.
Img-20230509-wa0010

Sestre u vodstvu iz šest kongregacija Notre Dame sa zajedničkim korijenima sastale su se u Generalatu SSND-a od 8. do 11. svibnja 2023. Sestra Roxanne Schares, generalna poglavarica Školskih sestara Notre Dame, bila je domaćin i vodila susret. Ostale sudionice bile su:

Cécile Marion, CND-CSA, vrhovna poglavarica Kongregacije Notre Dame – kanonice sv. Augustina (Francuska) i s. Marie-Alexia Nguyen, CND-CSA, prevoditeljica.
M. Regina Greefrath, CSA, predstavnica Federacije kanonica sv. Augustina (Njemačka)
M. Metoda Piatničková, CSSND, vrhovna poglavarica, Kongregacija Školskih sestara Notre Dame (Češka) i s. Miriam Bombová, CSSND, prevoditeljica.
S. Zrinka Šestak, DSNG, vrhovna poglavarica Družbe sestara Naše Gospe – Zagreb (Hrvatska) i s. Thea Filipović, DSNG, prevoditeljica.
M. Lívia Vicsek, SNDB, vrhovna poglavarica Družbe sestara Naše Gospe u Bačkoj (Srbija) i s. M. Elvíra Tóth, SNDB, prevoditeljica.

Prihvaćanje ranjivosti na sinodskom putu bila je tema koja je vodila njihova razmišljanja. Dani su uključivali dijeljenje članka “Mudrost za sinodalno putovanje” dr. Jessie Rodgers i predstavljanje informacija o svakoj kongregaciji. Sestre su posjetile Međunarodni novicijat SSND-a i svojom nazočnošću počastile zajednicu Generalata za proslavu blagdana bl. Terezije od Isusa Gerhardinger 9. svibnja.

Vrhunac njihovih zajedničkih dana bila je prilika da prisustvuju općoj audijenciji pape Franje na Trgu svetog Petra 10. svibnja, nakon koje je uslijedilo izlaganje na temu “Sv. Augustin i sinodalnost” od vlč. Joea Farrella, OSA pri augustinskoj kuriji. Otac Joe također je sestre poveo u obilazak kuće, uključujući prekrasan pogled sa krovne terase na Trg svetog Petra koji oduzima dah te je za njih slavio euharistiju u kapelici Kurije. Nakon zajedničkog ručka, sestre su imale vremena posjetiti posebna mjesta u Rimu.

Sastanak je zaključen u podne11. svibnja s planovima o budućem sastanku u svibnju 2025. kako bi nastavili jačati njihov odnos.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti