3. Lipanj 2022.
Img-20220602-wa0004

Redovnica Družbe sestara Naše Gospe s. M. Patricija Ana Šestak preminula je, okrijepljena svetim sakramentima, u srijedu 1. lipnja 2022., u 74. godini života i 52. godini redovništva. Tijelo pokojne sestre bilo je izloženo u župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Gunji u četvrtak 2. lipnja od 9 sati, a misa zadušnica započela je u 15 sati koju je predvodio nadbiskup mons. Đuro Hranić.  Poslije mise zadušnice sprovodni obredi bili su na groblju Šumanovci koje je predvodio vlč. Željko Šimić, župnik župe u Drenovcima. 

S. Patricija utkala je svoj život služeći Bogu i ljudima u župi Gunja. Bila je premještena u dva navrata na službu orguljašice, katehistice i sakristanke. Od 1999. kada je po drugi puta bila premještena u župu Gunja sve do 1. lipnja 2022. kada ju je Bog pozvao k sebi.

Bilo je uistinu dirljivo i poticajno ponovno upoznati i susresti s. Patriciju u srcima, očima, sjećanjima i govorima njene obitelji, sestara, župljana, svećenika i ukućana. U svom govoru od pokojne s. M. Patricije Šestak oprostili su se mons. Đuro Hranić, župnik vlč. Ivan Živić, gđa. Marijana Tumačić u ime Zbora i s. M. Nada Šestak u ime Družbe. S. M. Zrinka Šestak, vrhovna glavarica i nećakinja pokojne s. Patricije, izrekla je riječi zahvale mons. Đuru Hraniću koji je predvodio euharistijsko slavlje, župniku Ivanu Živiću, ostalim svećenicima i župljanima župe Gunja i okolnih župa koji su se okupili u velikom broju. Okupio se velik broj naših sestara, 27. članica Družbe kao i članica iz drugih redovničkih zajednica. 

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti