25. Ožujak 2014.
"Na slobodu pozvane", duhovna obnova u Gunji

Pastoralni centar u Gunji, u subotu 22. ožujka 2014. godine, ispunio je djevojački smijeh.

Dvadeset i osam djevojaka, od petnaest do trideset godina, prisustvovalo je duhovnoj obnovi pod geslom „Na slobodu pozvane“, koju su vodile časne sestre: Vianea Pezer i Stanka Oršolić.

Kroz četverosatni program imale smo priliku pobliže upoznati jedna drugu, proniknuti dublje - svaka u svoju nutrinu, razmišljati o svojem poslanju u društvu u kojem živimo.

Program je bio zanimljiv i raznolik. Susrele smo se Božjom Riječju i razmišljale o darovima Duha, meditirale, pjevale, plesale, razgovarale s djevojkama u grupama i u svemu se dobro rekreirale te nasmijale.

Sestre su nas upoznale i sa zajednicom kojoj pripadaju, a to je nama dobro poznata Družba sestara Naše Gospe, koja je u našoj Župi prisutna već šezdeset i dvije godine.

Premda smo na ovaj susret došle s različitim očekivanjima i iz različitih razloga, sve smo s njega otišle ozarena i nasmijana lica, obogaćene novim iskustvom i spoznajama. Tko zna, možda će upravo ova duhovna obnova donijeti neku novu redovnicu iz naše Župe – rekla je djevojka Jelena Sremac, koja je i sama prisustvovala duhovnoj obnovi.

Među djevojkama bilo je i onih koje su bile iz okolnih sela: Drenovci, Strošinci i Rajevo Selo. Neke od njih bile su na duhovnoj obnovi koja je bila prije deset godina. Prisjetile smo se i tih dana pa su djevojke same izrazile želju da ne bude toliko dugi razmak, nego da se susret ubrzo ponovi.

Djevojke su imale priliku upisati se u knjigu dojmova, podijeliti svoja razmišljanja, uputiti pitanja i ostaviti svoje molitve.

 

Molite za mir obitelji koja mi je draga, ali imaju problema.

Molite za mir u mojoj obitelji.

Molite za uspjeh na stručnom ispitu.

Želim moliti Boga kojeg volim i u kojeg vjerujem svim srcem, za svoju obitelj koju volim i za koju se molim. Za njihovo zdravlje, dobre međusobne odnose, za moje prijatelje. Želim moliti i za sebe, svoj život iako to malo izgleda sebično. Imam svoje ciljeve i želim ih ostvariti. Neće biti lako ali baš zato želim moliti.

Uključimo njihove nakane u svoje svagdanje molitve.

Zahvaljujemo gospodinu župniku - vlč. Josipu Semialjcu, a također i našim sestrama: Jasni i Patriciji, koji su nam širom otvorili vrata, bili nam potpora, kako u molitvama tako i u materijalnim potrebama.

Pogledajte galeriju slika

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti