12. Ožujak 2014.
Promocija

Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu svečano je proslavljen u utorak 11. ožujka uručenjem diploma magistrima i licencima teoloških znanosti te diplomantima svih studijskih smjerova.


U dvorani Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, uz velikog kancelara zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, među brojnim uzvanicima bili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić te petnaestak dekana zagrebačkih fakulteta, izvijestio je portal Glasa Koncila.


Čestitajući nastavnom osoblju Dan KBF-a te studentima na postignućima, kardinal Bozanić je fakultetu poželio da svojim položajem u Sveučilištu omogućuje da bude više sve-učilište (uni-versitas) te da ima "hrabrost izlaziti, preuzimati inicijative, pratiti pitanja današnjeg čovjeka i uključivati se u dijalog, dajući tako poseban doprinos našem hrvatskom društvu u odgovornom suočavanju s novim izazovima". 
Uoči dodjele diploma 129 studenata i studentica koji su u prošloj akademskoj godini završili studij, dekan KBF-a Tonči Matulić iznio je izvještaj o djelovanju i radu fakulteta u protekloj godini.

Među diplomantima je bila i naša s. Stanka Oršolić.

Dvosatni svečani program završio je pjevanjem studentske himne "Gaudeamus igitur". Glazbeni program animirao je zbor Instituta za crkvenu glazbu "Albe Vidaković".

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti