21. Listopad 2015.
lice muskarca

Prigodom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima naša neformalna Anti-trafficking mreža, nastala tijekom provođenja projekta „Senzibiliziranje vjerskih zajednica u Hrvatskoj za problematiku trgovanja ljudima (poglavito ženama)“ organizirala je nekoliko molitvenih inicijativa i aktivnosti u Zagrebu.

Tako smo u subotu 17. 10. 2015. godine na Cvjetnom trgu zajedno sa Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvom unutarnjih poslova, mrežom nevladinih organizacija PETRA, Hrvatskim Crvenim križem i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb predstavili svoj rad, zalaganje, inicijative, brošure i prigodne predmete i tako informirali građanke i građane grada Zagreba o problematici trgovanja ljudima.

O tome je snimljen i prikazan prilog na Dnevniku Hrvatske radio televizije koji možete pogledati ovdje: http://www.hrt.hr/enz/dnevnik/303627/ . Zahvaljujem gđici Ani Sekelj na pomoći i prisutnosti kod štanda.

U nedjelju 18. 10. 2015. godine u podne Družba sestara Naše Gospe u svom samostanu je molila za sve žrtve trgovanja ljudima, a molitveni zazivi objavljeni su na internetskoj stranici Družbe: https://www.dsng.hr/vijesti/europski-dan-borbe-protiv-trgovine-ljudima-18-10-2015.

Zahvaljujem svojim susestrama za osjetljivost za one ranjivije u našem susjedstvu i za molitvenu podršku.

Navečer, od 19:30 do 22:00 u župi sv. Blaža zajedno sa Molitveni pokret Tješitelji milosrdnog Isusa organizirali smo molitveno bdijenje i klanjanje za sve žrtve trgovanja ljudima, za nerođene i za život.

Tekst sa molitvenog bdijenja će se moći poslušati na radio postaji Radio Marija, na prvi petak u mjesecu studenom u emisiji „Život biraj“ koju uređuje gđa Martina Knežević i na taj način se možete uključiti u ovu molitvenu inicijativu. Zahvaljujem gđi Knežević i njenim prijateljicama i prijateljima iz Molitvenog pokreta, župljanima iz župe sv. Blaža i svim vjernicima te članicama Mreže za sudjelovanje, pomoć i molitvenu podršku.

Vjerujemo da je molitvena podrška najjače sredstvo i način borbe protiv trgovanja ljudima i da je Bog onaj koji najprije čuje vapaj svih žrtava i pomaže svim institucijama i osobama koji se zalažu oko suzbijanja ove najdublje rane u čovječanstvu.

s. Stanka Oršolić

Pogledajte galeriju slika
  Povratak na sve Neformalna mreža vjerskih zajednica u borbi protiv trgovine ljudima