5. Rujan 2013.

Na početku školske godine

Molitva vjernih i prinos darova

Svećenik: Bože, naš Oče, okupila nas je Tvoja svemoćne ljubav za stol Tvoje Riječi i Kruha.

U ovom blagovanju želimo se osnažiti. Poslušaj naše molitve:

 

ATLAS :

 Tvoja se ljubav očituje u Tvojem stvaralaštvu svijeta i ljudi,svemirskog prostranstva i duhovnog, nevidljivog svijeta. Svagdanom nas uvodiš u svoje tajne spoznaje i pozivaš nas na sustvaranje u Tvojoj ljubavi.

 -   Daruj nam svoju ljubav koju ćemo prepoznati u svemu što si stvorio.

Pomozi nam i nauči nas priznavati Te svojim Stvoriteljem, molimo Te.

 

BOJE:

Darovao si nam mnoge boje kroz koje jasnije zapažamo svijet oko sebe, divimo se i gradimo ga. Imamo dane pune elana, snage, poleta, pjesme… ali i dane tuge, sumnjičavosti i tjeskobe.

 -  Daruj nam prepoznati radost, podršku i ohrabrenje kojima smo okruženi.

Daruj nam snage i prosvjetljenja u danima tuge i neuspjeha, molimo Te.

 

 BILJEŽNICE:

Imamo mnogo doživljaja, sjećanja i istinske radosti koje bismo rado zapisali neizbrisivim slovima. Rado bismo ih podijelili s našim prijateljima i zauvijek sačuvali. Naše misli i naš unutarnji svijet poznat je samo Tebi.

-   Daruj nam,  Bože, želju da uvijek sudjelujemo u radu i stvaralaštvu. Pomozi nam sa zahvalnošću ispisivati svoje dane, naše dane, molimo Te.

 

 TORBA:

Mnogo smo toga kroz život prikupili. Potrebne i nepotrebne stvari. Ponekad se sami opterećujemo i stvaramo si terete pod kojima ponekad iznemažemo.

 Daruj nam spremnost prihvaćanja naših školskih briga.

Pomozi nam   prepoznati pomoć naših roditelja i učitelja, naših najbližih, molimo Te.

 

 SAT

 Gospodine, darovao si nam vrijeme u kojemu živimo. Često se tužimo kako ga nemamo dovoljno niti za sebe, niti za druge, a onda ni za Tebe. Užurbani smo i umaramo se želeći privrijediti što više.

 -   Daruj nam radost dok koristimo vrijeme učenja, igre, druženja i rasta. Daj da uvijek budemo spremni priteći u pomoć prijateljima kojima je teže u učenju, molimo Te.

 

 KRIŽ

 U svem našem životu prosijava Tvoja ljubav ljubavlju Tvoga Sina. U križu i uskrsnuću. U toj vjeri živjeli su i naši pokojni i priznavali Te svojim Ocem.

 -      U Tvome Očinskom srcu ima mjesta za sve ljude. Primi sve naše pokojne u radost vječnog života, molimo Te.

 

 Svećenik: Milosrdni Oče, iskazali smo Ti svoju zahvalnost i svoje molitve na početku ove školske godine. Blagoslovi nas i usliši. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

  Povratak na sve Katehetski materijali