5. Prosinac 2015.
Božićna radionica u Stubičkim toplicama

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, a u sklopu projekta „Božić na Mjesnom trgu“ u Općini Stubičke Toplice organizirana je 04. studenog 2015.g. edukativna radionica koju je vodila časna sestra Samuela Premužić - ugledna umjetnica u kreiranju božićnih jaslica.

Sestra Samuela Premužić uzor je i potpora mnogima koji se bave umjetničkim oblikovanjem prirodnih materijala. Izradila je do sada 400 jaslica, a među najljepšima su one u Mariji Bistrici. Posredstvom Etnografskog muzeja djela su joj izlagana u Zagrebu, Hamburgu, Arlesu, Salzburgu, Rimu, Bratislavi, Skoplju, Sofiji, Cita di Castelu, Sutriu, Veroni. Veliko umijeće sestre Samule istaknuto je na prestižnoj jasličarskoj smotri „100 Presepi“ („100 jaslica“) u Rimu, a posebno mjesto zauzeo je Betlehem „Anđeoska štalica“, izložena u Vatikanu, u dvorani Pavao VI. (u dvorani za audijencije 2002.).

Na tematskoj radionici koja je održana u vijećnici Općine Stubičke Toplice sudjelovale su članice Udruge Hrvatska žena, djelatnici Osnovne škole Stubičke Toplice, Dječjeg vrtića „Zvirek“ i članice Društva Naša djeca Stubičke Toplice. Slijedeći detaljne upute i nauk sestre Samuele sudionici radionice izrađivali su od perušine likove svete obitelji: Isusa, Mariju i Josipa, te sveta tri kralja i anđela. Nastala umjetnička djela bit će postavljena u drvenu štalicu, a cjelovita postava božićnih jaslica bit će izložena na kulturnom događanju „Božić na Mjesnom trgu“, 05. prosinca 2015.g.

Po završetku cjelodnevne radionice sestra Samuela Premužić iskazala je veliko zadovoljstvo umjetničkim božićnim stvaralaštvom, pohvalila kreativne sudionike radionice te timski rad i ekološki pristup u lokalnoj zajednici. U pratnji domaćina načelnika Općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara i velečasnog Josipa Bana posjetila je župnu crkvu svete Katarine, betlehemsku spilju i tematski vezanu radionicu na kojoj se izrađuje drvena štalica.

http://www.stubicketoplice.hr/

Pogledajte galeriju slika
  Povratak na sve Vijesti