8. Listopad 2023.
Img 4484-300x200

Uoči blagdana svete Terezije Avilske, zaštitnice Požeške biskupije, u požeškoj je Katedrali 7. listopada 2023. održan susret malih crkvenih zborova. Sudjelovao je i mali zbor Župe Marije Kraljice i Sv. Jurja iz Davora s voditeljicom s. Dubravkom Kopilović i orguljašem Mihaelom Tankosićem. Predstavili su se pjesmom “Ja te ljubim, o Marijo”. 
Nakon koncerta i kviza sudjelovali su na euharistijskom slavlju koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.
Pozdravljajući mlade pjevače, biskup je kazao da ih s radošću prima u Katedrali, ustvrdivši da im se zacijelo raduje i sv. Terezija, ne samo zato što su joj danas došli na hodočašće, nego što nastoje u svojim župama i školama pjevanjem otvarati dušu Bogu i svjedočiti mu kako su mu blizu, te očitovati drugima kako je lijepo biti blizu Bogu. Zahvalio im je za služenje koje vrše svojim pjevanjem, osobito na svetim misama. Također im je zahvalio za žrtvu koju prinose vježbajući da bi što bolje mogli slaviti Boga u svetim slavljima. Osvrćući se na njihov nastup u Dvorani sv. Terezije, kazao je kako je on bio lijep jer su pjevali jedni drugima a potom i svi zajedno Bogu. Potaknuo ih je neka ljepotu očituju i svojim čistim srcem, kajući se za sve ono što je nedostojno njih i Boga.

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti