17. Listopad 2015.
Logo svjetsko Dana molitve protiv trgovanja ljudima

Druga po redu, godišnja konferencija partnerskih organizacija pod pokroviteljstvom udruge Medaille Trust iz Velike Britanije u borbi protiv modernog ropstva, održana je od 12. do 16. listopada 2015. na Bledu, u Sloveniji.

 

Predavači i predavačice te sudionice i sudionici, njih trideset, bili su iz ovih institucija i udruga:

UK Metropolitan Police Service-Human Trafficking and Kidnap Unit;

The Serious Crime and Specialist Support Department of the Hampshire, UK, Police Service;

The Warrant Officer and the Head of the Human Trafficking Department of the National Police Headquarters in Poland;

Mary Ward Loreto, Albanija;

Different and Equal (D& E) anti-human trafficking project, Albanija;

RENATE iz Hrvatske, Poljske, Slovenije i Medaille Trust, UK.

Uz međusobno upoznavanje, predstavljanje pojedine situacije u zemlji vezane uz problematiku trgovanja ljudima i razvijanje suradnje, cilj konferencije je bio izgradnja timova i razvoja u ovim područjima: rad na provedbi zakona stvaranjem anti-trafficking partnerstva i podrškom policijskih operacija; praktične vježbe tijekom istrage na području trgovanja ljudima; primjeri najbolje podrške žrtava tijekom procesa suđenja; važnost fokusiranja na žrtve tijekom svih operacija, akcija i procesa.

Četiri članice neformalne Anti-trafficking mreže iz Hrvatske: s. Ljubica Radovac, Ana Sekelj, Anita Dekanić i s. Stanka Oršolić su sudjelovale na drugom danu konferencije kad su imale priliku čuti poteškoće s kojima se susreću institucije i udruge uključene u rad na ovoj problematici, također uložene napore i postignute uspjehe. S. Stanka je izložila situaciju u Hrvatskoj i predstavila projekt Senzibiliziranja vjerskih zajednica u Hrvatskoj za problematiku trgovine ljudima (poglavito ženama).

s. Stanka Oršolić

Pogledajte galeriju slika
  Povratak na sve Neformalna mreža vjerskih zajednica u borbi protiv trgovine ljudima