31. Ožujak 2015.
ŽENE PRED ISUSOVIM PRAZNIM GROBOM

"ŽENE PRED ISUSOVIM PRAZNIM GROBOM, Đakovo, Seitz

Uskrs 2015.

Dragi prijatelji, suradnici i posjetioci naše stranice!

Nije ovdje, uskrsnuo je! Lk 24, 6

Ove su riječi ženama, svjedokinjama Isusove muke i smrti, na ulazu u Njegov prazni grob podarile novo svjetlo. One učvršćuju i našu vjeru i podižu nam pogled sa stvarnosti patnje i smrti prema novoj stvarnosti koju nam je Isus obećao - prema uskrsnuću i životu koji ne prolazi.

Događa se često nama i ljudima oko nas da Isusa tražimo na mjestima svojih svakodnevnih boli i umiranja, osjećajući da su nam mnoge nade umrle i očekivanja iznevjerena. Ove evanđeoske riječi i nama dovikuju - Nije ovdje! Uskrsnuo je i opet je s vama!

Isusov prazan grob govori o Njegovoj odsutnosti, ali i o novoj nadi. Kada mislimo da se čovjek teško može više izvući iz mučnih životnih situacija, kad bi nam zlo htjelo ukrasti nadu, kako kaže papa Franjo, Isusovo uskrsnuće nam se nudi kao temelj našeg vjerničkog života. Ne samo za vječnost nego i za sadašnjost.

Isus nije u grobu. Gdje je?

- U svakoj pobjedi života nad smrću, u milosrdnoj ljubavi koja se daruje.

- U mom i tvom životu svaki puta kada svoje srce otvaramo drugima kroz djelotvornu ljubav, kroz oproštenje i ljubaznu riječ, kada na prvo mjesto stavimo dobro svojih bližnjih i ne prepuštamo se ogovaranju, zavisti i ljubomori.

Da bi se Njegova prisutnost među nama sve više ostvarivala trebamo preobrazbu srca i duše koju nam može donijeti otvorenost Duhu Svetom i spremnost na promjenu mišljenja i ponašanja.

Neka nam Uskrsli Isus bude trajni pratilac na životnim putovima kojima izlazimo iz sebe u traženju onoga što možemo učiniti za ljude pored sebe.

To s vama, za svaku i svakog od vas mole vaše,

Sestre Naše Gospe

  Povratak na sve Duhovni kutak