23. Prosinac 2011.
Božić je ...

 „Svjetlo istinito, koje rasvjetljuje svakoga čovjeka, dođe na ovaj svijet“ ( Iv 1, 9 )

Božić je dan koji je zauvijek spojio nebo i zemlju, dao ljudskome i zemaljskome odsjaj nebeskoga. Danas je u krilu Majke Marije zablistala Svjetlost svijeta i nama obasjala put života. Ono što se nama čini priprosto pokazuje logiku Božjeg postupanja i zalaganja. Dijete rođeno u krajnjoj bijedi i na rubu ljudskog dostojanstva odvraća naše oči od uobičajenog shvaćanja stvari, jer blještavilo kojim okružujemo ovaj blagdan znači nešto nama ljudima, ali ne izriče njegovu bit.

Ako nas blještave ponude zasljepljuju, a mnoštvo novih sredstava komunikacije odvraća od poruke božićnog otajstva, zastanimo i odlučimo živjeti božićno: u jednostavnosti ljudskoga i vjerničkoga susretanja. Za svaki je istinski susret potrebna: spremnost, otvorenost, zalaganje, požrtvovnost koja donosi ispunjenje i radost kojoj nema premca.

„Isus, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom.“ (Fil 2,6) Kad se utjelovio Isus nije sebi uzeo ono što je u ljudskim očima najuzvišenije niti nabolje. Uzeo je lik priprostog djeteta da bi svima mogao biti blizak i sve nas susresti. Zato u susretu s Bogom smijemo govoriti o sebi, povjeravati mu se, tražiti rješenja i donositi odluke. O, kad bismo pred Djetetom u štalici pronašli izvor ozdravljenja svoje nutrine, svojih osjećaja, svojih misli i riječi!

Bog nam na usta proroka Izaije kaže: „Dragocjen si u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim.“ (Iz 43,4) Ukorijenjeni u toj riječi pođimo radosno u dane nove 2012. godine. Tu istu radost donosimo jedni drugima.

Želimo radostan Božić i blagoslovljenu 2012. godinu svim svećenicima, suradnicima i rodbini naših sestara, dobročiniteljima, i svima vama koji ćete navratiti na našu web stranicu!

Sestre Naše Gospe

  Povratak na sve Duhovni kutak