23. Listopad 2017.
Sa s. patricijom

GUNJA / ZAGREB (TU) - Na misijsku nedjelju, 22. listopada, mladi iz Župe svetoga Jakova, apostola u Gunji, okupljeni u skupinu „Božja Družina“, zajedno sa svojim župnikom Ivanom Živićem i časnim sestrama Naše Gospe koje djeluju u župi – s. Jasnom Blažević i s. Patricijiom Šestak, posjetili su Župu svetoga Blaža, mučenika u Zagrebu. Pri dolasku u Zagreb najprije su posjetili matičnu kuću sestara Naše Gospe, gdje su se susreli sa sestrama, razgledali njihov samostan, upoznali njihovu povijest, kao i karizmu djelovanja.

U 18.30 sati, prije početka svete mise, mladi iz „Božje Družine“ izveli su scenski prikaz pred krizmanicima zagrebačke župe. Misno slavlje predvodio je župnik Živić, koji je u homiliji među ostalim istaknuo: „Danas, na Misijsku nedjelju, svaki kršćanin treba se prisjetiti da je u svojoj biti misionar, no ne mora ići u daleku Afriku da misionari! Isus svakog kršćanina poziva da bude svjedok i misionar tamo gdje živi, u vlastitoj obitelji, na radnom mjestu, u krugu ljudi s kojima je neprestano u doticaju. Osim što ćemo danas sa svojom molitvom i jednom kunom više pomoći misionare i misijske krajeve, potrudimo se biti misionari ljubavi jedni prema drugima. To je Bogu najmilija misija.“

Misno slavlje pjesmom su animirali mladi iz Gunje, a nakon mise izveli su još jedan scenski prikaz pod imenom „Golgota“. Po završetku duhovnog programa u crkvi, mladi domaće župe, sa svojim župnikom mons. Zlatkom Korenom i župnim vikarom Martinom Krizmanićem počastili su Gunjance oko zajedničkog stola, uz radosno druženje te puno pjesme i bratskog zajedništva. 

Zlatko Nikolić

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti