1. Svibanj 2014.
Adina-kero-ropstvo-naseg-doba (1)

U sklopu projekta „Senzibiliziranje vjerskih zajednica u Hrvatskoj za problematiku trgovine ljudima (poglavito ženama)“, održat će se tijekom 2014./2015. godine 9 edukativnih susreta o trgovini ljudima u 9 različitih vjerskih zajednica u gradu Zagrebu:

- četiri rimokatoličke župe: Uzvišenja Svetog Križa, Isusova uskrsnuća, Sv. Marka Križevčanina, Sv. Mirka;

- Srpska pravoslavna crkva,

- Makedonska crkva,

- Islamska zajednica,

- Evangelička crkva,

- Savez baptističkih crkva,

a na kraju okrugli stol u župi sv. Blaža.

 

Prvi edukativni susret održat će se u župi Uzvišenja Svetog Križa, Siget i Trnsko, Novi Zagreb, 22. 11. 2014., od 16:00 do 19:00.

Program susreta čini ispunjavanje različitih zadataka (upitnik, anketa, rad u skupinama, molitva) i izlaganje o temi trgovine ljudima. Broj sudionica i sudionika na ovom susretu je ograničen, pa je potrebno prijaviti se kod voditeljice projekta, s. Stanke Oršolić na broj mobitela: +385 98 1980037 ili email: stanka.orsolic@gmail.com.

Projekt je podržalo Europsko društvo žena u teološkom istraživanju - Hrvatska sekcija (ESWTR-CS), a financira Ekumenska inicijativa žena (EIŽ) iz Omiša. Cilj projekta je uvidjeti kako se vjerske zajednice mogu uključiti i pomoći oko problematike trgovanja ljudima koja nadilazi granice, vjere, kulture i narode.

 

S radošću Vas očekujemo!

s. Stanka Oršolić

  Povratak na sve Najave događanja