21. Svibanj 2021.
Brojit

Od 4. do 8. lipnja 2021. održat će se u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu XX. Generalni, izborni i radni Kapitul naše Družbe. 

Ove su godine dvije obljetnice naše Družbe: 90. obljetnica provedbe odluke rimske Kongregacije za redovnike da se, od samostana Kalačke družbe, u Bačkoj osnuje Družbe bačkih siromašnih sestara učiteljica od Naše Gospe, te 90. obljetnica dolaska prvih sestara u Zagreb i 80. obljetnica prijenosa matične kuće Družbe iz Subotice u Zagreb. Ujedno se navršava i 65. godina od smrti prve vrhovne glavarice s. M. Roze Anuncijate Kopunović. Umjesto proučavanja značenja tih povijesnih događaja za našu sadašnjost, ove smo godine zahvatima Božjim bile pozvane jače se založiti za sadašnji trenutak, za naše sestre i zajednice, kao i za djelovanje sestara u izrazito složenim uvjetima.

Konstitucije potiču da se na Kapitulu razmatra, preispituje i prosuđuje stanje redovničkog duha koji se očituje u opsluživanju svetih zavjeta, u sestrinskoj ljubavi u zajednicama, o duhovnom životu, o vršenju dnevnog reda u samostanima, o vršenju vlasti te izvršavanju dužnosti unutar i izvan zajednice. Osim toga Generalni kapitul redovito treba razmatrati materijalno stanje i upravljanje. U nadležnost Kapitula, među ostalim, spada izbor vrhovne glavarice, vrhovnih savjetnica, vrhovne tajnice i vrhovne ekonome. Te su službe neophodne za funkcioniranje Družba prema unutra i prema van. Ovaj važni događaj naše redovničke zajednice preporučujemo u molitve svih kojima smo poslane i koji nam dobro čine.

Galerija slika:

  Povratak na sve Najave događanja