9. Prosinac 2018.
Dsc 0883

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2018. g. u samostanu sestara Naše Gospe, koje djeluju u župi Uzvišenja svetog Križa u Osijeku, svečanim smo misnim slavljem proslavili 10-tu obljetnicu blagoslova kapelice, posvećene upravo Bezgrješnom začeću BDM. Misno je slavlje predvodio župnik Ivica Martić, zajedno s župnim vikarom Robertom Djossou i vlč. Ivanom Živićem, župnikom iz Gunje, gdje također djeluju sestre Naše Gospe. 
Na misnom slavlju uz domaće sestre, bila je i vrhovna poglavarica s. Martina Koprivnjak, sestre iz Gunje, sestre Provincije Marijinih sestara čudotvorne medaljice, koje također djeluju u toj osječkoj župi, te župni suradnici. 
„Poštovane sestre, svećenici, dragi suradnici i dobročinitelji dobro nam došli i drago nam je da smo se okupili na svečanosti 10-te obljetnice blagoslova naše kapelice koja je bila 6.12. 2008. Uoči sutrašnjeg blagdana sv. Petra Fouriera, našeg utemeljitelja, koji je rekao „imajte dušu djevice i srce majke“ i „svakome koristiti, nikome naškoditi“ . Vjerujem da ste vi, kao naši suradnici, prepoznali tu našu zauzetost u ovoj župi da stvarno činimo ono što možemo učiniti, pratimo vas u svojim molitvama, preporučamo se u molitve i drago nam je da ste se odazvali i došli s nama proslaviti ovaj jubilej.“ rekla je kućna poglavarica s. Vianea Pezer, pozdravljajući goste koji su se nakon misnoga slavlja okupili u zajedništvu za stolom u kući. Radost susreta produžila se do poslijepodnevnih sati. 
Tekst i foto: ZUSK (https://www.zusk.hr/122-dogadanja/2018/1901-10-g-od-blagoslova-kapelice)

Galerija slika: (kliknite na sliku za uvećanje)

  Povratak na sve Vijesti