24. Prosinac 2020.
Web boYiY

Dragi naši prijatelji i suradnici!

Naša je ovogodišnja situacija o Božiću posve jedistvena. Dotaknute smo svime što tišti ljude oko nas: potresom, pandemijom, udaljenošću, nemogućnošću susretanja. Neke se od naših sestara oporavljaju od zaraze korona virusom, kuća u Remetama „oporavlja“ se od potresa, a mi se pojedinačno trudimo, s Božjom pomoću, proći kroz ta iskustva.

Zajednice koje su u novom sastavu kušaju postići novu kvalitetu zajedničkog života. Molitvom i bdijenjem nad Božjim nadahnućima pripremamo se za predstojeći Generalni Kapitul. Zaista je puno toga što nas spušta u dubine našeg bića da tamo, u Božjoj prisutnosti, pronađemo snagu za svaki novi izazov. 

Papa Franjo nam ovih dana poručuje: „Božić nas poziva da razmislimo o dramatičnosti povijesti u kojoj ljudi, ranjeni grijehom, bez prestanka traže istinu, milosrđe i otkupljenje; ali i o dobroti Boga koji nam je u Isusu došao u susret kako bi nam objavio Istinu koja spašava, te kako bi nas učinio sudionicima njegova prijateljstva i njegova života. Kako bismo slavili Božić s većom sviješću, valja nam meditirati u tišini ispred jaslica, dopustiti da se u nama rodi divljenje prema „čudesnom“ načinu na koji je Bog želio doći na svijet. To će dati da se u nama ponovno rodi nježnost; a danas nam je nježnost toliko potrebna! Pandemija nas je primorala biti na udaljenosti; Isus nam u jaslicama pokazuje put nježnosti kako bismo bili bliži, humaniji. Slijedimo taj put!“ Opća audiencija 23. prosinca 2020.

Pripremimo i mi u srcu mjesto za Isusovo rođenje, a u životu spremnost na djelovanje. U liku sestre i brata pored sebe prepoznajmo Isusa, koji je «radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa ...».

Srean Božić i blagoslovom ispunjenu novu 2021. godinu žele vam vaše Sestre Naše Gospe

  Povratak na sve Vijesti