3. Svibanj 2012.
Molitva vjernika za Dan duhovnih zvanja

Pomolimo se Isusu Kristu, Dobrom Pastiru, koji svoj narod vjerno vodi i uvijek iznova hrani preko onih kojima je povjerio Crkvu.

Pripjev između zaziva: Usliši, usliši, usliši, Bože prošnje naše.

 

1. Pastiru Crkve, ti se brineš za svoje stado. Povjerio si ga papi, biskupima i svećenicima. Molimo te za njih i da u djelovanju slijede tebe, Dobrog Pastira, koji svoj život polaže za ovce svoje molimo te….

2. Žetva je velika, a radnika malo. Molimo te da pozoveš i pošalješ one koji će naviještati tvoju riječ, dijeliti sakramente i svojim životom svjedočiti evanđeoske vrijednosti, molimo te.

3. Obitelji su rasadnici vjere. Čuvaj naše obitelji u jedinstvu i slozi, da djeca i mladi rastu u ljubavi i zajedništvu, da budu otvorene Duhu Svetom i pripravni odazvati se tvome pozivu, molimo te….

4. Gospodine, ti i danas pozivaš mladiće i djevojke da te slijede u svećeničkom i redovničkom životu. Molimo te za one koje si pozvao; daruj im snagu i hrabrost da u službi tebi, koju žive, svaki dan iznova reknu svoj DA, molimo te….

5. Za svećenike, redovnike i redovnice koji su prešli iz ovozemnog života u vječni život, privedi ih vječnom gledanju tvoga lica, molimo te….

Gospodine Isuse Kriste, Pastiru i Vođo naš, vodi nas trajno svojom blagom prisutnošću, da Crkva iz dana u dan napreduje u vjeri, nadi i ljubavi. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

 

Molitva za duhovna zvanja

Molimo da sveta otajstva Uskrsloga
i Duha Svetoga Branitelja
prosvijetle mnoge velikodušne osobe,
spremne služiti Crkvi s najvećom raspoloživošću.
Molimo za mlade,
kojima Gospodin upućuje svoj poziv
da ga slijede izbliza:
da ih ne odvrate
stvari ovoga svijeta,
već da otvore svoje srce
prijateljskom glasu koji ih poziva;
i da se osjete sposobnima posvetiti same sebe
za čitav život s nepodijeljenim srcem,
Kristu, Crkvi, dušama.

  Povratak na sve Katehetski materijali